close
σήμανση ΕΣΠΑ

6 Αυγούστου, 2021 · ΝΕΑ

Στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Άγιος Σπυρίδων» το εφετινό Βραβείο Ηθικής Τάξεως του Δήμου Ηρακλείου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Άγιος Σπυρίδων» το εφετινό Βραβείο Ηθικής Τάξεως του Δήμου Ηρακλείου

Στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Άγιος Σπυρίδων» θα απονεμηθεί το εφετινό Βραβείο Ηθικής Τάξεως του Δήμου Ηρακλείου. Την σχετική εισήγηση έκανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην Επιτροπή του Βραβείου, η οποία συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021.

Με το «Βραβείο Ηθικής Τάξεως», ως σήμερα, έχουν βραβευθεί ο Στυλιανός Αλεξίου και ο Φώτης Καφάτος (το 2003), τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού (το 2006),  ο κ. Θεοχάρης Δετοράκης  (Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης), το 2016, ο κ. Γρηγόρης Σηφάκης (Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης)το 2017, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) το 2018, ο κ. Ζαχαρίας Πορταλάκης (συλλέκτης έργων Τέχνης, δωρητής της σπουδαίας συλλογής εξήντα πέντε χριστιανικών φορητών εικόνων, που εκτίθενται πλέον μόνιμα στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης) το 2019 και ο κ. Λευτέρης Οικονόμου (Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης) το 2020.

Ο Δήμαρχος για το εφετινό Βραβείο ανέφερε στην εισήγησή του:

«Όπως γνωρίζετε, το “Βραβείο Ηθικής Τάξεως” του Δήμου Ηρακλείου, απονέμεται σε προσωπικότητες ή σε Ιδρύματα, που προσέφεραν μεγάλες υπηρεσίες στην Κοινωνία, στην Επιστήμη, και στον Πολιτισμό του τόπου μας.

Η ομόθυμη επιλογή όλων αυτών από την Επιτροπή του Βραβείου, η επιβεβαίωση από το Δημοτικό Συμβούλιο, και η καθολική αποδοχή των βραβεύσεων από την κοινωνία της πόλης μας, και γενικότερα της Κρήτης, “επικυρώνουν” απολύτως την ευστοχία των απονομών. Αναμφίβολα, το δημόσιο αυτό “Εύγε”, σε σπουδαίες μορφές και ιδρύματα, αποτελεί και σήμερα, θα αποτελεί και στο μέλλον: ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο Ηρακλείου, για όλους μας.

Για το εφετινό “Βραβείο Ηθικής Τάξεως” του Δήμου Ηρακλείου, προτείνω το Κέντρο Ειδικών Παιδιών “Άγιος Σπυρίδων”.

Για το καταξιωμένο, εδώ και δεκαετίες στην κοινωνία μας, Ίδρυμα “Άγιος Σπυρίδων”, αναφέρω, ενδεικτικώς και μόνον, κάποια στοιχεία για την προσφορά του. Και εν συνεχεία, αναμένω τις δικές σας γνώμες.

Το Κέντρο Ειδικών Παιδιών “Άγιος Σπυρίδων”, είναι ο παλαιότερος φορέας παροχής προνοιακών υπηρεσιών στον τόπο μας.  Ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1975, έχει την έδρα του στο Ηράκλειο Κρήτης και οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται στον Κρουσσώνα Μαλεβιζίου.

Προσφέροντας εκπαίδευση ατόμων με νοητική υστέρηση, παρέχοντας ειδική αγωγή, μέσω εξειδικευμένου προσωπικού, υποστηρικτικά προγράμματα στους εκπαιδευόμενους και στις οικογένειες τους. Με στόχο: “Την αρτιότερη και στο μέγιστο δυνατόν βαθμό ανάπτυξη των ατομικών – κοινωνικών δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων, για την πληρέστερη αυτονόμηση και  κοινωνική τους πορεία”, όπως αναφέρεται στην διαδικτυακή σελίδα του Ιδρύματος.

Εκτός των προαναφερθέντων, το Κέντρο Ειδικών Παιδιών “Άγιος Σπυρίδων” προσφέρει: κοινωνικές δράσεις, με την αρωγή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Φίλων και Υποστηρικτών και Χορηγών, για την ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση της κοινωνίας, αλλά και για τη στήριξη των υλοποιούμενων προγραμμάτων. Επίσης, συνεργασίες με πολιτειακούς, εκπαιδευτικούς, και ερευνητικούς φορείς και δίκτυα, τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.

Η κοινωνία του τόπου μας, πολλές οικογένειες που έχουν ανάγκη την ειδική αυτή εκπαίδευση, έχουν ευεργετηθεί όλα αυτά τα χρόνια, από την παρουσία και τις δράσεις του Ιδρύματος».

Η πρόταση του Δημάρχου έγινε ομοφώνως δεκτή από  τα μέλη της Επιτροπής που εξήραν την πολύχρονη παρουσία και την προσφορά του Κέντρου Ειδικών Παιδιών “Άγιος Σπυρίδων” στην κοινωνία του Ηρακλείου και γενικότερα της Κρήτης.

Η πρόταση θα εισαχθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΠΗΓΗ: https://www.heraklion.gr/municipality/municipality-press-releases/lambrinos-mayor-agios-spiridon-vraveio-hthikis-taxeos-060821.html